Kick Off - Yrkesfagenes år 2018

Hei!

Jeg heter Ann-Kristin, er 18 år gammel og er lærling i kontor- og administrasjonsfaget hos AOF Opplæringskontor. Jeg er en av mange yrkesfag-ambassadører. Dere lurer kanskje på hva en yrkesfag-ambassadør er, og det skal jeg fortelle litt mer om idag.

 

Den 1. februar, dro jeg og Celina opp til Trondheim for å delta på Kick Off for Yrkesfagenes år 2018. Celina er lærling i kontor- og administrasjonsfaget hos Fellesforbundet, som er en av medlemsbedriftene til bedriften jeg jobber i. Vi valgte å dra til Trondheim for å delta på dette, fordi vi brenner for yrkesfag. Yrkesfagenes år 2018 skal sette økt, positivt fokus på yrkesfagene og få flere unge til å søke og gjennomføre denne utdanningen. Dette vil vi være en del av, og vi bestemte oss derfor for å melde oss som ambassadører. En yrkesfag-ambassadør, kan både være en som er lærling, en som har vært lærling, eller en som rett og slett bare brenner for yrkesfag, og har lyst å dele historier om dette. Vi publiserer innlegg på sosiale medier for å kunne dele inspirerende og opplysende historier. 

 

Gjennom denne bloggen, vil jeg at flere skal bli bedre kjent med mulighetene man har med en yrkesfaglig utdanning og hvordan det egentlig er å være en lærling. Jeg kommer til å oppdatere bloggen minst en gang ukentlig, hvor jeg vil legge ut et innlegg som enten handler om noe kult jeg har gjort, noe nytt jeg har lært, hvordan jeg valgte hva jeg gjorde, eller noe annet dere lurer på. Jeg skal også få lagd noen videoblogger, sånn at dere kan se hvordan det faktisk er å være lærling.

 

Jeg håper at denne kampanjen kan være med på å inspirere flere til å velge yrkesfag. Meld dere også gjerne som ambassadører! Det eneste dere trenger å gjøre er å legge ut historier, som f.eks. hvordan dere valgte det faget dere har valgt eller hvordan det er å være lærling på sosiale medier. Om dere velger facebook, instagram eller et annet sosiale medie spiller ingen rolle, det er bare fantasien som setter grenser. Husk å merke alle innleggene deres med #mittyrkesfag #yrkesfagenesår og #yrkesfag for at innleggene kan bli repostet på WorldSkills sin facebook side.

 

Følg WorldSkills på facebook her: https://www.facebook.com/WorldSkillsNorway/ 

Les mer om meg her: https://www.yrkesfag.no/mot-vare-ambassadorer/yrkesfag-ambassador-ann-kristin-birkelund/

Få mer informasjon om yrkesfag her: https://www.yrkesfag.no/

 

 

 

0

Skriv en ny kommentar